Kush jemi

Caritasi i Shqipërisë së Jugut në Administratën Apostolike të Jugut, është organizmi baritor I Kishës Katolike.

Caritas ka lindur në shpirtin e rinovimit të filluar nga Këshilli i Dytë i Vatikanit.

Caritasi Shqipërisë së Jugut, angazhohet në territorin ku qëndron në animimin e komunitetit kishtar dhe civil, në promovimin e instrumentave baritore dhe shërbimeve: qendrave të dëgjimit, Observatorin e varfërive dhe burimeve, Caritas-eve famullitare etj.

Caritasi i Shqipërisë së Jugut punon për t’i shërbyer e për t’i dhënë zë njerëzve të varfër dhe të disavantazhuar, lufton për një botë ku çdo njeri të jetojë në dinjitet dhe në paqe.

behu pjese e vullnetareve

Aktivitete

Ne besojmë që shoqëria mund dhe duhet të luajë një rol vendimtar në luftën kundër varfërisë dhe përjashtimit social. Për realizimin e programeve që synojnë këtë, Caritas Jug kërkon mbështetje nga individë, biznese, fondacione bamirësie ose agjensi qeveritare.

Shendetsia

Caritas Jug që prej vitit 1992-1993 ofron kujdes shëndetësor parësor nëpërmjet rrjetit të ambulancave të lokalizuara në zona të ndryshme të Shqipërisë së Jugut. Nga ky shërbim përfitojnë çdo vit rreth shumë persona.

Caritasi i Shqipërisë së Jugut vlerëson rolin e padiskutueshëm të misionarëve dhe vullnetarëve laikë në mbarëvajtjen e shërbimeve në këto qendra, duke i kthyer ato shpesh në qendra të specializuara për mjekime dhe trajtime specifike (përmendim këtu trajtimin e plagëve nga djegie të gradëve të ndryshme në qendrat shëndetësore të lokalizuara në: Elbasan, Gramsh, Lumas, Mollas, Lushnje, Uznovë, Fier, Plug, Sarandë, Orikum, Vlorë, etj).